Σχέδιο «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις κατοικίες» [2015] – ECOSMART PROPERTY DESIGN

Σχέδιο «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις κατοικίες» [2015]


Σχέδιο «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις κατοικίες» Α’ Προκήρυξη του 2015

Το Σχέδιο «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις κατοικίες» [Α’ Προκήρυξη] ξεκίνησε στις αρχές του Απρίλη το 2015 και τελείωσε τέλη του Φεβρουαρίου 2016.

Το Σχέδιο προέβλεπε 50% χορηγία σε περίπτωση όπου ο αιτητής θα δεσμευόταν να επιλέξει δύο από τις τρεις βασικές ενεργειακές αναβαθμίσεις ( μόνωση οροφής, μόνωση τοιχοποιίας, αλλαγή κουφωμάτων) και προαιρετικά από ένα σύνολο αναβαθμίσεων που αφορούσαν σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Προκειμένου να εγκριθείς, ο Ειδικευμένος Εμπειρογνώμονας (Ενεργειακός Μελετητής) έκδιδε δύο Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης, ένα πριν τις ενεργειακές αναβαθμίσεις και ένα μετά.

Τα Πιστοποιητικά αυτά θα έπρεπε να υποδεικνύουν 40% βελτίωση στην κατανάλωση ενέργειας.

Εναλλακτικά, θα έπρεπε σίγουρα το δεύτερο Πιστοποιητικό να υποδείκνυε το αναβαθμισμένο κτίριο ως Ενεργειακής Κατηγορίας Β.

Το Σχέδιο έληξε λόγω της εξάντλησης του ποσού των οκτώ εκατομμυρίων, της χορηγίας που παραχωρήθηκε για την πρώτη προκήρυξη.

Αντίστοιχο ποσό παραχωρήθηκε και για την δεύτερη προκήρυξη η οποία ξεκίνησε αρχές του 2018 και ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις εννέα εβδομάδες, σε αντίθεση με την πρώτη προκήρυξη που διήρκεσε δέκα περίπου μήνες.

ECOSMART PROPERTY DESIGN

Ο οικοδομικός σου σύμβουλος.

Λευκωσία, Κύπρος

Ακολούθησε μας στο Facebook

Recent Posts